Quiet Studios
 As an inner city residential home, the Walnut Apartment had to be a neutral space adapted to different tenants, whilst maintaining a personalised and comfortable atmosphere. With an existing interior of cold finishings, the first challenge was to strip back and then polish the canvas. Organic walls hold a feeling of the home’s previous stories, and their stripped-back imperfection balances with the sober dark brown walnut wood floor, furniture and soft finishings.  Quiet Studios curates a collection of furnishings obtained in a antiquaries to dress the space.  Restored mid-century teak furniture is accompanied by singular lamps from the 50s and 30s. Deep red Bauhaus style chairs from an old church furnish the lounge-dining room, adding a touch of colour to the living space. In the kitchen old cabinets are restored and dressed with a walnut wood counter and shelves are dressed with glass, silver and ceramic accessories. A yellow mustard tone paint with golden elements offers a lively touch to the neat bathroom, while blue textiles add vibrancy to the bedroom. Bespoke handcrafted pieces come in the form of a space-saving wardrobe solution, and a Quiet Studios ‘test-tube vase’ sitting alongside the bed. Re-upholstered stools and light shades ensure the highest quality restoration of vintage products.  Clean lines and minimalist design meet with antique furnishings and an eye for vibrant colouring, giving the Walnut Apartment a fresh, relaxed atmosphere.   

Walnut Apartment · Berlin

Services: Interior design, aesthetic consultancy, sourcing of furniture
and unique objects, soft furnishing and project management. 

 

 

 As an inner city residential home, the Walnut Apartment had to be a neutral space adapted to different tenants, whilst maintaining a personalised and comfortable atmosphere. With an existing interior of cold finishings, the first challenge was to strip back and then polish the canvas. Organic walls hold a feeling of the home’s previous stories, and their stripped-back imperfection balances with the sober dark brown walnut wood floor, furniture and soft finishings.  Quiet Studios curates a collection of furnishings obtained in a antiquaries to dress the space.  Restored mid-century teak furniture is accompanied by singular lamps from the 50s and 30s. Deep red Bauhaus style chairs from an old church furnish the lounge-dining room, adding a touch of colour to the living space. In the kitchen old cabinets are restored and dressed with a walnut wood counter and shelves are dressed with glass, silver and ceramic accessories. A yellow mustard tone paint with golden elements offers a lively touch to the neat bathroom, while blue textiles add vibrancy to the bedroom. Bespoke handcrafted pieces come in the form of a space-saving wardrobe solution, and a Quiet Studios ‘test-tube vase’ sitting alongside the bed. Re-upholstered stools and light shades ensure the highest quality restoration of vintage products.  Clean lines and minimalist design meet with antique furnishings and an eye for vibrant colouring, giving the Walnut Apartment a fresh, relaxed atmosphere.   

As an inner city residential home, the Walnut Apartment had to be a neutral space adapted to different tenants, whilst maintaining a personalised and comfortable atmosphere. With an existing interior of cold finishings, the first challenge was to strip back and then polish the canvas. Organic walls hold a feeling of the home’s previous stories, and their stripped-back imperfection balances with the sober dark brown walnut wood floor, furniture and soft finishings.

Quiet Studios curates a collection of furnishings obtained in a antiquaries to dress the space.  Restored mid-century teak furniture is accompanied by singular lamps from the 50s and 30s. Deep red Bauhaus style chairs from an old church furnish the lounge-dining room, adding a touch of colour to the living space. In the kitchen old cabinets are restored and dressed with a walnut wood counter and shelves are dressed with glass, silver and ceramic accessories. A yellow mustard tone paint with golden elements offers a lively touch to the neat bathroom, while blue textiles add vibrancy to the bedroom. Bespoke handcrafted pieces come in the form of a space-saving wardrobe solution, and a Quiet Studios ‘test-tube vase’ sitting alongside the bed. Re-upholstered stools and light shades ensure the highest quality restoration of vintage products.

Clean lines and minimalist design meet with antique furnishings and an eye for vibrant colouring, giving the Walnut Apartment a fresh, relaxed atmosphere.

 

web-study-room-1.jpg
Artboard 1.jpg
walnut-web4.jpg
wallnut-3.jpg
walnut7.jpg
GLASSWALNUT.jpg
web-walnut-13.jpg
  Photographer:  Jose Gomez⠀   Words:  Graeme du Plessis

Photographer: Jose Gomez⠀

Words: Graeme du Plessis